Gott nytt år


Ett nytt år

Snart är det nya året här. Nya utmaningar och upplevelser.
Jag hoppas att det nya året blir precis som det förra. Jag hoppas att Yra blir mer stabil, växer upp i huvudet lite. Att alla hennes tester är oki och att vi kan räkna med den första kullen :D
 
Jag hoppas Smilla får vara frisk och pigg hela året, njuta av varje dag.
Max ser jag mycket i, han kommer växa flera flera kilon och hans huvud kommer bli ännu större, haha.
Flera kurser är inbokade och hundarna ska även ställas ut.
 
Hur året har varit?
Sorg, saknad, lycka, jobbigt, fridfullt, kaos och helt underbart.
Bästa julen på länge och den mysigaste sommaren. 
Vakna nätter, sökande efter hund på rymmen, valpuppfostran, mega mycket mys och en enad flock.
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara några veckor

Kolla lilleman. 
På bilden till höger är han 8 veckor och på bilden till vänster 24 veckor. Visst går det fort?
Känns dock som att han har varit här hela tiden.
 
Yra var ja nästan dubbelt så stor denna tid, helt otroligt vilken skillnad. Hon hade 90/100 i sele Max har fortfarande 80 som han kommer kunna ha ett tag till.
 
Han har blivit mycke större och ibland ser man det mer tydligt. Men han är sig lik :D
Yra förändrades så mycket, helt otrolikt vilken skillnad.
 

Vilodagar

Mina hundar har tre vilodagar i veckan. Det är tre dagar där dom gör absolut ingenting!
Vi går självklart ut på kiss och bajs rundor men ingenting annat. Inget bus, ingen annan aktivitet, lek, träning, lydnad. Utan vi bara är, slappnar av och låter dagen passera.
 
Vilodagarna är super viktigt för din hund, det är under denna stund allt försvinner från kroppen, all stress. Mina hundar har inga problem alls att bara vara, därför dom även är lätta att ha med sig överallt för att dom då är passiva. Dom har lärt sig att det inte alltid händer någonting.
 
Hundar som går på dagis och är med på jobbet är mer stressade än hundar som ligger hemma om dagarna. Så ha inte sån ångest när ni går till jobbet ;) Dom har det bra hemma (om dom gillar att vara själva såklart) där varvar dom ner och tar igen vilad tid.
 
Hundar som har en planerad vecka mår bättre än hundar som inte har det, rutiner är något som tar bort stressen väldigt mycket. Så inplanerade vilodagar är guldvärt :D
 

Max 25 veckor

Växer det gör han inte bara i kroppen utan även i knoppen.
Han är lika glad i människor och hundar och allt som är nytt. 
 
Igår låg jag och mådde som värst och hör det mest fruktansvärda som kan hända lilla familjen... FYRVERKERIER!! I över en halvtimme höll skiten på,jag hatar det! Tack gode gud bryr sig inte Yra så jag "slängde" ut max med ett ben i munnen och han la sig ute på gården med Yra bredvid säg. Tillsammans låg dom och tuggade ben tills kriget var över. Härligt att veta att han är oberörd.
 
Men det är inte lika roligt för Smilla. Hon hyperventilerar, blir helt röd i ögonen, tandköttet ändrar färg, skakar, okontaktbar. Ja, jag är rädd varje gång att hjärtat ska sluta slå.
Nu får hon tabletter som man tar innan ex Nyår, men denna gång visste jag inte alls att det skulle smälla.
Det blev toaletten, på med duschen och sitta och klappa och sjunga. Lät nog väldigt intressant med min sårade hals.
Hon blev "lugn" fort iallafall, fortare än förr.
 
Till Nyår tänkte vi köpa D.A.P och ha inne. Drömmen skulle vara att slippa ge henne piller men hon kommer nog aldrig klara av raketer tyvärr :(
 

Kicksparken


Tillbaka

Hej kära bloggläsare!
Jag vet att jag har varit sämst, en hel vecka utan er. Men det har juh varit jul så sååå saknad har jag nog inte varit ;) Har julen varit bra? fick ni vad ni önskade er?
 
Som sagt, jag firade jul hos min sambos föräldrar och där finns det ingen bra mottagning så bloggen fick bli lidande. Det räckte tydligen inte med några dagar på en öde ö utan sjukdom kom även emellan.
 
Jupp här har man legat i sjukdöden. Asså jag har mått så dåligt, helt jävla sjukt.
Snittat 39-40 graders feber, hostat ur mig lungorna, åt nog inget på ca 2 dagar tror jag. När jag vaknade om nätterna kändes det som att jag låg i badet av all SVETT!!! Huvudet har varit lika tungt som ett kylskåp. Ja men ni hör juh :) hade juh aldrig funkat att blogga :D haha
 
Är fortfarande snor sjuk men nått litet inlägg orkar jag med, men nu måste jag åla mig ut i köket och ta en ipren.
 
Puss på er <3
 

Grattis Gizmo

Grattis på födelsedagen Gizmo. Idag skulle du blivit ett år äldre. Du är så saknad, du fattas mig enormt.
Jag älskar dig<3


Max 24 veckor


Unghundskurs

Igår var det unghundskurs med Max. Väldigt givande som vanligt. Det blev gå fint i koppel träning, lite stadga och mötesteknik.

Jag är så nöjd med Max som höll sig vaken hela kursen och också var lite små pigg fast han varit på dagis hela dagen och överfallen av lek hemma med Yra.

 

Vi avslutade kvällens kurs med betyget : "Den enda hunden som inte behöver träna gå fint i koppel är draghunden" Stolt matte tog sig hem med en mycket trött Max :D

 

Väl hemma blev det lite drag med Yra som faktiskt blivit mycket mer triggad. Vi tog några stop och åkte ner för långa backen med pulkan några vändor. Glad och tokig hund när mamam försvann i blixtfart ner :D Trött hund sov hon hela natten, tungt och djupt!

 

 


CF´s Hundkontakt

Jag vet att jag fick frågan förut vart jag går alla mina kurser och vart jag gjort min utbildning någonstans så jag tänkte ta det i ett inlägg.
 
Vi har juh fått äran i våran lilla stad att ha världens bästa hundinstruktör/psykolog Camilla.
Jag gick min första kurs hos Camilla med Smilla och gått hos henne med alla mina hundar även Gizmo har haft kurser med henne. Den första pekingesen som gick viltspårskurs, haha.
 
På den tiden hade vi kurser i en gruskrop, alltid ute oavsätt väder :D Men idag har hennes företag vuxigt enormt, så lyxen med en egen inomhuslokal är numera en självklarhet för oss som går kurs. LYX! Camilla har flera anställda, ett stort utbud med kurser och utbildningar och håller nu även på att skriva en alldeles egen bok.
 
Camilla är inte bara en extremt bra lärare utan en underbar människa, hon är det första personen jag kontaktar i alla lägen. Det behöver inte bara vara i krissituationer (det har varit en del) utan även när en av mina hjärtan gjort något bra :D
 
Det hon har lärt mig och det hon har fått mig att bli som hundmänniska kommer jag vara henne evigt tacksam för<3
 
 
 
 
"CFs Hundkontakt är ett företag som håller i problemhundsutredningar och hundkurser för dig som söker efter ett personligare bemötande. Målet med kurserna är att ge er en större inblick i hundens beteende och även hur du ska förhålla dig till din hund"
 
Så klicka in på henens sida www.cfshundkontakt.se och kolla läget, läs mer om utbudet på kurser, ni kanske hittar någon utbildning ni är sugen på eller bara klicka runt och kolla alla fina bilder som hemsidan bjuder på.
Eller varför inte spana in hennes alldeles egna blogg http://blogg.cfshundkontakt.se/ 

I Mitt hjärta, Gizmo <3

Ibland när jag saknar Gizmo extra mycket kollar jag alltid runt på massa bilder på småhundar. Kan fortfarande inte kolla på alla kort på honom.. usch! Smärtan går inte alls att beskriva, känns lite som att jag fortfarande inte fattat att han faktiskt inte finns kvar längre. Känns mer som att han bara är borta och snart kommer hem.
 
Mer än tre månader har gått och fast jag vet att det var det bästa för honom har jag jätte ångest att jag gjorde det "valet".
Om någon dag 23/12 skulle Prinsen fylla år. Precis som varje födelsedag skulle han få pannkastårta med ljus, ha sin finaste fluga och paket. Självklart fick han alltid katt leksaker eftersom det var det han gillade mest :)
Jag Saknar han så mycket, känns som mitt hjärta aldrig kommer bli helt.
 
Längtan efter honom är brutal, min lilla Prins, Sötnosen. Vi hade något speciellt och jag tror inte många fattar hur man kan älska något sådant litet monster, haha. Det är väl precis därför jag fattas honom så mycket. Ingen kunde älska honom som just jag.
 
Jag är inte hel utan dig <3

Planer

Jag har juh två stora hundar eller ja, kommer ha när Max växer upp :)
Malamuter som dom är gillar dom höjder och krypin.
Idag har alla hund säng men det får Lixom inte plats, det är sjukt. Har juh dom största BIA bäddarna och känns som hela vardagsrummet är en hundsäng.
Så eftersom min kära far är en riktigt händig karl (utbildad snickare) ska han få bygga.... Hör nu.... En våningssäng! Jupp!
En våningssäng med två BIA bäddar en uppe och en under.
Den undre blir som ett krypin och den övre ett loft ;) självklart med ramp och hela skiten!


Hur sover era hundar? Vad har ni för sängar? Och vilken tycker ni är bäst?
Behöver en till Smilla som inte alls gillar BIA:n!



Rödluvan och vargen

Nu till jul blir det en till fotografering, var juh faktiskt jätte länge sen sist. Det är så roligt och denna gång får juh YRA pryda bilderna med mig. Gud så snyggt det kommer bli :)

Det kommer alltså bli Rödluvan och Vargen fotograferingen in i dom djupa skogarna. Jag kommer väl antagligen frysa ihjäl i en liten mini kjol men va gör man inte ;) Kommer bli väldigt roligt och hoppas jag kommer kunna visa er någon av bilderna snart iallafall.

Jag längtar jätte mycket, förra gången var det en pinuppa fotografering som blev kanon snygg men visst är det nått alldeles extra att få ta underbara bilder med sitt hjärta. Sen passar juh hon som en ond varg...eller ? ;)

 


Lunch

Idag blev det en snabbis hem och ut med hundarna, det snöade lite lätt och är lite kallare idag så hoppas att det kommer mycke mer snö nu. Det börjar försvinna lite smått :(

 

Yra var lika glad som vanligt att springa runt i skogen, Smilla var väl mer -jag har gjort mitt kan vi gå hem så jag kan lägga mig under täcket? Haha
Så jäkla tråkig hon är :D när alla behov är tillfredsställda ja då pyser hon på fem röda!
Men klart, visst är den höga snön lite jobbigt för henne men hon kämpar på bra.

 

Hundarna åt lunch i lugn och ro medan jag stressade runt med en vattenskål där,en macka i ena handen, plocka undan saker, sätta på en ny film till hundarna (jupp tv:n är på bara för dom) irrade runt och tappade nog bort nyckeln tio ggr innan jag kom i väg....stress.

Yra och Smilla

Yra smyger på Smilla :D

Trött tjej