Dinas Ark


På lördag åker jag och möter upp Dinas Ark's transport.
Jag ska lämna över massa saker till hundarna i Rumänien.

Saker som bara legat här hemma och tagit plats ska nu andra hundar få nytta av. Bra va?

Jag tycker det är så viktigt att hjälpa till. Självklart tycker jag även att det finns många svenska hundar som behöver hjälp.

Hundar utan hem är en organisation som även hjälper svenska hundar som är utsatta. Detta även genom adoption.

Man väljer hur man vill och hjälper dom man vill hjälpa anser jag och nu vill jag bidra till Dinas Ark med det jag kan.

Pengarna för alla sålda grejer kommer också skickas har dock fler saker som måste läggas ut på Bloppis så det blir en ännu större summa. Nu ligger den på ca 1500kr är inte det otroligt? Vad en (och ni som köper) människa kan göra. Underbart.

Jag fick iallafall ihop:

* 13 selar
* 10 halsband
* 6 koppel
* 6 täcken
* klotång, mat och vatten skålar
* bäddar, filtar
* leksaker
* ben
* torrfoder


Kemisk Kastrering

 
För två veckor sedan fick Max en spruta. Så nu är han "kastrerad".
Har ännu inte märkt någon skillnad. Men det brukar ta några veckor.
 
Varför? Jo, Yra kommer snart löpa och vi vill inte kastrera honom ännu pga planer så det fick bli en kemisk kastrering som håller i ca 6 månader.
 
Tur som man hade började vi denna vecka märka att Yra luktade gott ;) Jupp "mor" i huset räknade rätt. Snart börjar löpet.
Vilken jävla tur vi hade. Skönt! Nu behöver vi inte oroa oss.
 

Nöjda hundar

 
Det är tre otroligt nöjda hundar som ligger och sover här hemma.
Idag blev det en lång tur ute i skogen och det extremt härliga väder (kan man säga att det typ är vår nu??)
Isen hade försvunnit och förvandlats till vatten. Max blev tokig och helt överlycklig.
 
Smilla måste fortfarande ta det lugnt och satt mycket i solen och njöt. Men visst blev det några hopp i vattnet alltid. Simma är juh med i rahabplanen ;)
 
Otroligt härligt. Shit, nu är man inte så tålig. Vill ha sommar ASAP!
 

Tusen Bilder


Lillbullen.se

 
Hon har gjort det igen. Det är det jag bara behöver säga. Hur snyggt är inte detta?? Hur snyggt? 
Smilla kommer se ut som en riktig pudding i detta ställbara halsband och visst kommer det klä henne? Engelska flaggan och allt, NOM!!
 

DAP


Jag har fått några frågor angående halsbandet jag har till Smilla.

Adaptil halsband och spray är något jag använt flera gånger på mina hundar. Jag hade det på Yra när hon var som värst vid hundmöten pga att hennes hormoner åker berg och dalbana. Jag har använt det på Smilla vi fyrverkerier och även till vardaglig stress.

Jag har alltid varit nöjd. Sprayen fungerar nästan direkt och halsbandet tar lite längre tid innan man märker stor skillnad, nån dag ungefär på Smilla iallafall.

Hunden upplevs lugnare. Smilla SER man skillnad på. Hon vill leka,busa blir lite kaxig och glad! Smilla har vardaglig stress, alltså är hon 90% av dagen stressad. Därför använder jag halsband på henne. Halsbandet sänder ut dofter hela tiden. Sprayen är mer centrerad. Sprutar du ex på bädden där hunden ligger värkar det just precis där men inte när hunden sedan ska ut på promenad. Sen måste man spraya om också.

Såhär skriver företaget om produkten:

Adaptil-produkterna innehåller en syntetisk motsvarighet till hundens lugnande feromon (Dog Appeasing Pheromone). D.A.P. är ett luktämne (feromon) som tiken avger från juverområdet under digivningsperioden och som har betydelse för valparnas trygghetskänsla och bindning till tiken.
Halsbandet kan användas för att kontrollera och förebygga så att valpen och den vuxna hunden inte upplever rädsla och oro. Halsbandet ska sitta på hunden hela tiden, både inomhus och utomhus, för att hjälpa hunden i olika situationer. Det kan till exempel vara; skotträdsla (smällare och fyrverkerier), tillvänjning till nya miljöer/nytt hem, transportproblem, under valpens socialiseringsperiod och problem vid rastning.





Regn

 
Alltså har det inte varit dåligt väder länge nu? Visst fine jag kan ta allas snack om att snön försvinner fortare när det regnar.... Men jag HATAR regn!
 
Allt blir skitigt och blött och hundarna blir bara så omys vänliga haha. Näää regn är ingenting för mig och jag föredrar i detta läge att snön gärna får komma tillbaka, hellre det.
 

Draget

 
Varannan dag är vi ute nu med längre sträckor och det går bra som vanligt. Yra har kanske taggat till lite mer och det gillar vi massor.
 
Max springer på bra. Växlar mycket i början men sen ligger han fint och jämt i travet.
Snart åker vi upp till kenneln på en hel helgtur. Underbart.
 
Då ska jag få köra mitt egna spann med Yra,Max och två andra hundar. Vi kommer tälta,äta mat ute i ingenstans och oj vad jag längtar.
Då är det lixom på riktigt :D
 
Då får dom visa vad dom går för mina två snyggingar
 

Veterinären

Nu har vi kommit hem. Smilla sover gott i soffan.
 
I en tid nu har hon varit stel och haltat igen som hon gjort tidigare. Vi åkte in, röntgade och tog massa prover.
Röntgen på rygg och armbågar hade inte förändrats men dock på höften. Hon har fått smärtstillande nu.
Vi tog även blodprover för att utesluta saker. 
 
Dom skulle skicka vidare bilderna till Strömsholm och även proverna så nu får vi vänta ca en vecka.
 
Jag vill bara att hon ska må bra. Hon äter inte som förr, hon VÄGRAR gå ut på kvällarna och blir inte glad längre :(
Min älskling. Det skär i hjärtat <3
 

Hundmänniska


Man brukar säga att hundmänniskan är den värsta sortens människa (på andra plats helt klart hästmänniskan)

Brukar tänka på detta ibland, det är verkligen så. Ingen kan lägga sig och varje individ gör rätt oavsätt. Intressant.

Vi pratar bara hund med andra hundmänniskor eller vanliga är lite skit sak samma sålänge man får prata om sin egen hund.

När jag bara hade Smilla och Gizmo var det inget sånt prat. Om meriter,utställningar osv. Då bara va man och fy fan va det var roligare.

Media har juh självklart gjort det bättre eller värre. Bättre ifall man vill synas men värre om man inte vill. Eftersom jag själv ska ta en kull på Yra har jag just tänkt på detta mycket. Vad vill man ha för krav? Att man ska veta allt? Ha tillgång till all information?

Och jag är kluven. Tycker själv det är skit roligt att lägga upp bilder och filmer men otroligt mycket för min egna skull."oj vad hon/han blivit bättre,utvecklats" "haha tänk att hon/han var sådär förr"

Sen är det självklart att man lägger upp bilder för att man är stolt och för att hundarna är ens allt. Men hur tänker man själv som uppfödare? "Jaja din 5 månaders valp kan sitt" eller är man genuint intresserad?

Hund har blivit så stort och växer hela tiden. Förr skulle man ha finast hus,finast bil och nu finast hund? Låter inte det lite hemskt? Egentligen?

Klart man vill ha bra linjer/färger/temperament och en speciell ras men allt det handlar juh mycket även här om "materiella" saker.
Eller? Jag kan juh säga direkt att jag vill inte ha en Golden för alla andra har det, och alla som jag träffat har varit underbara.

Nää,hundmänniskan är den värsta människan tror jag. Tråkig :) Hur många ggr har ni inte stoppat er själva för att ni redan snackat hund i en timme med nån som inte alls är intresserad? Haha (MÅNGA)

Jag är kluven över vad jag har för krav till mina valpköpare. Klart man vill veta och se nån bild men verkligen så mycket som det är idag?


Bilder

 
Idag blev det en tur på ett nytt ställe faktiskt. Dock var det skit väder så inga bra bilder kan jag bjuda på men slänger in några iallafall.
 
Hundarna var lyckliga och Max föll i havet, hahah. Men det var inge farligt han gled ner och kom lika fort upp. Jag stod lite passiv och kollade ifall han skulle klara sig och det gjorde han.
 
Smilla är juh dålig så hon får bara vara med en stund, kissa och bajsa sen får hon vila. Men dom andra två klarade sig allt bra själva :D
 

Smilla

 
Nu är det oroligt i huset igen, känns som att det är nått hela tiden :(
 
I två-tre veckor nu har Smilla vart konstigt. Hon vägrar gå ut på kvällarna, hyperventilerar innan halsbandet kommer på. Kissar precis utanför dörren och vägrar gå längre. Samma visa varje dag.
 
För några dagar sedan var hon hos min mamma och pappa och det var samma sak där. Dock blir hon mer och mer stressad innan kvällsrundorna och igår reagerade hon precis som under 12-slaget på nyårsafton.
 
Hon vaknar upp på nätter, hyperventilerar, kommer och väcker mig.
För någon dag sedan började hon halta på höger bak :(
 
FAN säger jag bara, min älskade Smilla<3
 
 
Nu blir det veterinär,ultraljud,röntgen,blodprov och ögonlysning.
 

Det var vår

 
Jupp, i några dagar fick vi känna av våren. Den härliga solen,barmark och fingrar som inte frös till is. Sen helt plötsligt vaknade man upp en morgon och snön var tillbaka.
 
Nu börjar till och med jag tröttna, jag vill ut med min kickbike!!
Hundarna är dock lyckliga. Max kommer väl inte ens ihåg att det finns gräs ;)
 
Nä nu får faktiskt vintern ge plats åt våren
 

Helt slut


Idag var det hundkurs för Max. Vilket gick toppen. Hundmöten och koppel stod på agendan.

Max var riktigt jobbig i början och vi hade ingen kontakt alls. Fattade inte varför och blev riktigt less.

När jag var som surast kom Camilla (våran lärare) och fråga hur det gick med ett leende på läpparna. Inte konstigt att Max var som han var. Tiken framför löpte :)
Och Camilla var så snäll och lät oss gå bakom ändå :) Faan för dig <3

Men sen så släppe allt. Vi gick kanske tre meter emellan och han brydde sig inte alls. Duktig var han helt klart.

När jag kom hem sadlade jag om, satte på Yra selen, knäppte på expandern och drog iväg på en jogg.

En timme kämpade vi (läs jag) och jag hann ångra mig 100ggr, spy 50ggr och dö 10ggr.
Vad gör jag med mig själv? Nu ligger jag här i soffan utan några ben :)
Bra gick det iallafall och Yra gillar det, gick kanske lite väl långsamt haha. Hon har bara sprungit med Erik förr och jaa va ska man säga...jag är inte så jävla snabb ;)

Vi sprang på ett x antal rådjur så magsäcken satt i halsen några gånger pga Yras tok rusning efter. Inte så konstigt herregud. Vad ska man förvänta sig när dom kommer PRECIS framför.

Har fått tydliga instruktioner att jag ska springa varannan dag så då MÅSTE jag vila imorn...jobbigt.... ;)


Nu börjas det

 
Den absolut bästa tiden att äga en Malamute och vara allergisk. Nu fäller dom.
 
Dock har det inte börjat på riktigt utan bara lite smått, men snart så. Fy tusan!
Ett plus är att dom båda älskar att bli borstade. Det är våran lilla mysstund.
 
Nu börjar tiden när jag får dammsuga tre ggr per dag istället för två ;) haha, nädå så illa är det inte. Men när man är allergisk måste man var extra noggran.
Jag städar varje dag annars skulle jag bli galen på allt grus och hår :D