DAP!


Jag har fått några frågor angående halsbandet jag har till Smilla.

Adaptil halsband och spray är något jag använt flera gånger på mina hundar. Jag hade det på Yra när hon var som värst vid hundmöten pga att hennes hormoner åker berg och dalbana. Jag har använt det på Smilla vi fyrverkerier och även till vardaglig stress.

Jag har alltid varit nöjd. Sprayen fungerar nästan direkt och halsbandet tar lite längre tid innan man märker stor skillnad, nån dag ungefär på Smilla iallafall.

Hunden upplevs lugnare. Smilla SER man skillnad på. Hon vill leka,busa blir lite kaxig och glad! Smilla har vardaglig stress, alltså är hon 90% av dagen stressad. Därför använder jag halsband på henne. Halsbandet sänder ut dofter hela tiden. Sprayen är mer centrerad. Sprutar du ex på bädden där hunden ligger värkar det just precis där men inte när hunden sedan ska ut på promenad. Sen måste man spraya om också.

Såhär skriver företaget om produkten:

Adaptil-produkterna innehåller en syntetisk motsvarighet till hundens lugnande feromon (Dog Appeasing Pheromone). D.A.P. är ett luktämne (feromon) som tiken avger från juverområdet under digivningsperioden och som har betydelse för valparnas trygghetskänsla och bindning till tiken.
Halsbandet kan användas för att kontrollera och förebygga så att valpen och den vuxna hunden inte upplever rädsla och oro. Halsbandet ska sitta på hunden hela tiden, både inomhus och utomhus, för att hjälpa hunden i olika situationer. Det kan till exempel vara; skotträdsla (smällare och fyrverkerier), tillvänjning till nya miljöer/nytt hem, transportproblem, under valpens socialiseringsperiod och problem vid rastning.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback

  • Instagram
    Twitter

    Mail Facebook Bloglovin RSS 2.0