Tjerna!

 
Ja nu har han fått sitt namn, eller ja..Erik har varit väldigt bestämd sedan dag 3 typ men jag har inte riktigt vart med på noterna, men men Tjerna (kärna) är nu hans namn.
 
Just nu är han över 9 veckor och en underbar valp, inte bara sjukt gullig utan även en modig och kaxig valp.
 
Han har legat ute med dom andra hela dagarna och kvällarna. Vi har tagit in honom när det blivit mörkt och ibland hittar man honom lite överallt. Längst upp skogen, vid bryggan, ute på en klippa, i det höga gräset på ängen... ja man kan säga att denna kille inte är rädd, inte för olika miljöer iallafall.
 
Det är ganska stora likheter och olikheter på Yra, Max och Tjerna som valp. Max sov juh stumt tills han blev kanske 20 veckor haha och Yra var det full fart hela tiden alla dagar. Tjerna är väl en härlig blandning. Han har lätt för passivitet och som sagt nya miljöer är inga problem. Han älskar människor precis som Max gjorde, Yra har alltid varit lite si så där med nya människor rätt upp i ansiktet men Tjerna där är det verkligen "HEEEEEJ vill ni klappa mig vill ni leka med mig snälla snälla snälla"
 
Hundar då... ja här har vi det stora problemet med en ensam valp, helt klart och att han är en malamute gör inte saken bättre ;) Dessa hundar har svårt för språket och att läsa andra hundar. Tjerna älskar att leka och gör det mer än gärna, väldigt nyfiken, men blir det rätt på ja då backar han.
 
Yra som ni vet har svårt för andra hundar, andra tikar och där är det typ lika. Man måste hälsa på hennes sätt men sen är det full lek. Dock tror jag inte alls att det är samma sak, det känns inte så. Tjerna är osäker i den miljön men nyfiken. Yra har aldrig visat nyfikenhet på det sättet.
 
Tjerna älskar godis och leksaker (äntligen) att få belöning med en liten kampstund är toppen. Har aldrig haft en hund som gillar det som han.
Har för mig Tjerna är lite lika som Max på det sättet, visa att det är roligt, intresserad av mig.
 
Vi hoppas och gör allt att Tjerna blir en bra hund, en stabil individ och en snäll stor björn, för stor det blir han utan tvekan.
 
 

Kommentarer
Postat av: Dessi & Teddie :)

Så söt, så :)

2013-09-15 @ 12:33:14
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback

  • Instagram
    Twitter

    Mail Facebook Bloglovin RSS 2.0